Professori pidätettiin – ei saanut viedä pääkalloa lentokoneeseen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Düsseldorfiin matkalla ollut saksalaisprofessori on viety kuulusteltavaksi Rooman Fiumicinon lentokentällä matkalaukusta löytyneen pääkallon vuoksi. Turvatarkastuksessa oli käynyt ilmi, että miehen käsimatkatavaroissa oli ihmiselle kuuluva pääkallo.

Il Messaggero -sivuston mukaan professori väitti hankkineensa pääkallon itselleen italialaiskeräilijältä 50 eurolla ja hänen oli ostanut sen tieteellisia tutkimuksia varten. Mies ei ollut ymmärtänyt sitä, että ihmisen jäänteiden kuljettaminen käsimatkatavaroissa ei ole sallittua.

Viranomaiset takavarikoivat pääkallon ja toimittivat sen poliisille, jotta kallon alkuperä voitaisiin tarkistaa. Viranomaiset kertoivat saksalaismiehelle, että pääkallo kuuluu erikoismatkatavaroihin, joiden kuljettamista varten tarvitaan erillinen lupa. Sen lisäksi miehellä on oltava asiakirjoja, joista selviää pääkallon alkuperä ja se, että se on hankittu laillisesti.