Lentoemäntä laukaisi koneen hätäliukumäen – ja pakeni paikalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa levinneessä videossa nähdään erikoinen tilanne, jossa lentokoneen henkilökunnan jäsen avaa hätäliukumäen ilman näkyvää syytä. Välikohtaus tapahtui Houstonin George Bush Intercontinental -lentokentällä maanantai-aamuna.

Silminnäkijöiden mukaan lentoemäntä avasi hätäliukumäen pian sen jälkeen, kun Boeing 737 -lentokone oli laskeutunut turvallisesti kentälle. Nainen laskeutui maahan liukumäkeä pitkin ja käveli pois paikalta.

– Laskeutumisen jälkeen meitä pyydettiin pysyttelemään koneessa, sillä poistumisen kerrottiin vievän tavanomaista kauemmin. Kaikki vaikutti kuitenkin olevan aivan kunnossa, lentokoneessa matkustanut Jonah Vella kertoi paikallisen Click 2 Houston -uutiskanavan mukaan.

Paikallaolijoiden mukaan koneen takaosassa oli meneillään tilanne, jossa yksi matkustajista tarvitsi lääkärin apua. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyivätkö lentoemännän toimet ja tapaus toisiinsa.

United Airlines -yhtiön edustaja kertoo Mashable-sivustolle uskovansa, ettei lentoemännän teko ollut vahinko. Lentoemäntä on sittemmin saanut potkut yhtiöstä. Lentokone jatkoi matkaansa Fort Lauderdaleen noin 40 minuuttia aikataulusta myöhässä.