Brittikylä Minions joutuu luopumaan nimikyltistään – osoittautui vaaralliseksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englannin Cornwallissa sijaitseva kylä joutuu luopumaan huvittavasta nimikyltistään. Minions-nimisen kylän uusi nimikyltti on osoittautunut turvallisuusriskiksi, sillä sen on havaittu häritsevän autoilijoiden keskittymistä.

Kyltin kohdalla on ollut myös usein ruuhkaa, sillä ihmiset ovat pysähdelleet ottamaan siitä kuvia. Kätyrit-animaatiohahmoja sisältävä kyltti on ollut lahja Universal Studiosilta. Elokuvayhtiö oli antanut kyltin kylälle lahjaksi kunnianosoituksena alkuperäisille minionsilaisille.

Kyltti ei ole ollut vain hyvää mainosta samannimiselle elokuvalle, vaan huvittava animaatiokyltti on myös kasvattanut turismia kylässä. Liikkeiden kaupankäynti on vilkastunut kyltin tulon jälkeen, sillä monet elokuvafaneista ovat halunneet vierailla Minions-kylässä, vaikkei se liitykkään elokuvaan.

Kyltin poistamisesta on noussut kohu ja yli 5.000 minionsilaista on allekirjoittanut adressin, jossa vaaditaan kyltin säilyttämistä. Kunta on kuitenkin tullut siihen tulokseen, että kyltti on vaarallinen ja se tulee poistaa mahdollisimman pian.