Valtava salama iski lentokoneeseen – tätä et olisi halunnut kokea itse!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoota koetteli keskiviikkona 27. huhtikuuta kova ykkosmyrsky. Verkossa levinneellä videolla nähdään, kuinka salama iskee kaupungin yllä kiitävään matkustajakoneeseen. Salama iski Prahasta Lontooseen matkalla olleeseen BA857-lentoon.

Matkustajat kertoivat Twitterissä säikähtäneensä yhtäkkistä kovaa ääntä ja kirkasta valoa. Kone pääsi kuitenkin välikohtauksesta huolimatta laskeutumaan Heathrow’n lentokentälle.

British Airways kertoi Mashable-lehdelle matkustajakoneen laskeutuneen turvallisesti maan kamaralle. Yhtiön mukaan lentokoneet suunnitellaan kestävään niihin kohdistuneita salamaniskuja. Kone aiotaan kuitenkin tutkia läpikotaisesti mahdollisten ongelmien varalta ennen seuraavaa lentoa.