Nämä paheet miehissä vetoavat naisiin – eniten yhden illan juttuja

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tupakoiminen ja alkoholin nauttiminen tuovat mukanaan huomattavia terveysriskejä, mutta uuden psykologisen tutkimuksen mukaan niistä on myös miehille hyötyä. Sage Journals sivustolla julkaistun tutkimuksen mukaan naiset pitävät tupakoivia ja alkoholia juovia miehiä kiehtovina etsiessään yhden illan romansseja.

Belgialaisessa Ghent University -yliopistossa tutkittiin nuorten miesten tupakoimista, alkoholin käyttöä ja tällaisten tapojen näyttäytymistä naisten silmissä. Tutkimuksesta kävi ilmi, että tupakoivat ja alkoholia käyttävät miehet näyttävät naisten silmistä viehättävämmiltä silloin kun he etsivät lyhytkestoista romanssia.

Kun naiset etsivät esimerkiksi yökerhosta yhden illan rakkautta, he eivät priorisoi kiltiltä ja hyvätapaiselta näyttäviä miehiä. Tutkimuksen mukaan näiden naisten silmissä vahvimpia kandidaatteja ovat vaarallisilta ja jännittäviltä vaikuttavat miehet, joilla on yleensä joitain näkyviä huonoja tapoja.