Festarit ovat pettäjien paratiiseja – tässä syy!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomi on festivaalien luvattu maa. Kesän aikana on mahdollista osallistua useille eri festareille jopa saman viikonlopun aikana. Festivaalikävijät ovat yleensä hyväntuulisia, avomielisiä ja seikkailunhaluisia.

Pettäjäsivusto Victoria Milanin tekemän selvityksen mukaan ihmiset sortuvat erittäin usein heiluttamaan vieraan ihmisen telttaa festivaaleilla. Peräti 80 prosenttia sivuston käyttäjistä myöntää ajautuneensa pettävään aktiin monta päivää kestäneessä musiikkitapahtumassa.

Kavereidensa kanssa festareille menevät pettäjät hakevat joskus tarkoituksella hetkeä, jolloin he voivat bailata vailla parisuhteen asettamia velvotteita. Festivaalit ja muut päiviä kestävät tapahtumat ovat oivia paikkoja uskottomuuden testaamiseen ilman kiinnijäämisen pelkoa. Osa festivaalikävijöistä on tehnyt pettämisestä tavan.

Toisinaan tilaisuus tekee varkaan ja peräti 60 prosenttia kyselyyn vastanneista myöntää, että ei ole suunnitellut festivaaleilla tapahtuvaa pettämistä etukäteen. Festivaalit ovat intensiivisiä ja samanhenkisiä ihmisiä yhteen kerääviä tapahtumia, joissa nautitaan musiikista ja leppoisasta tunnelmasta. Arjen unohtuessa myös muut kotiasiat kaikkoavat helposti pois mielestä.