Japanin pupusaari on ylisöpö matkakohde

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanissa sijaitseva Ōkunoshiman saari tunnetaan paremmin nimellä jänissaari. Saaresta on muodostunut toisen maailmansodan jälkeen pupujen kansoittama suljettu alue, eikä siellä asuvat pitkäkorvat vierasta ihmisiä. Pupufanit vierailevat saarella mielellään.

Ōkunoshimassa ei asu tällä hetkellä kuin loikkivia pitkäkorvia. Turisteja sen sijaan majoittavat leirintäalue ja hotelli. Twitter-käyttäjä lepus_31 on nyt julkaissut videomateriaalia vemmelsäärten valtaamalta saarelta. Videolla näkee, kuinka pupujussit seuraavat ihmistä uteliaana.

Saarella oli toisen maailmansodan aikaan kemiallista sodankäyntiä mahdollistava myrkkykaasutehdas. Tästä ajasta Ōkunoshimassa on enää muistona rähjäytyneen tehtaan rauniot ja vuonna 1988 avattu myrkkykaasumuseo.