Pikkupöllöt suojassa sateelta – vuoden söötein luontokuva?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Indonesian Jakartassa asuva luontokuvaaja Tanto Yensen on onnistunut ottamaan ihastuttavia kuvia sateelta suojautuvista pöllösistä. Upeissa luontokuvissa esiintyvät poikaset ovat harvinaisen celebesinpöllösen jälkeläisiä.

Poikaset olivat hakeutuneet suuren lehden alle suojaan vesisateelta. 36-vuotias Tanto lumoutui näkemästään ja hän lähestyi kameransa kanssa lintuja. Yensen kertoi Metro-lehdelle, että hän onnistui ottamaan kaksikosta lähikuvia ilman, että hän häiritsi lintuja.

Mies kertoi olleensa noin metrin päässä lehden alla värjöittelevistä poikasista. Yensen kuvasi pöllösiä 20 minuutin ajan ja sitten hän poistui rauhallisesti paikalta. Indonesiassa elävät celebesinpöllöset ovat harvinainen näky. Luontokuvaaja oli onneksi oikeassa paikassa oikeaan aikaan.