Uutuuslaite Basslet tuo bassojytkeen ihollesi missä vain

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yökerhoissa ja keikoilla konemusiikin basso soi usein niin lujalla, että sen tuntee ihollaan ja luissaan. Samaa tunnetta saa valittettavasti harvemmin aikaan kotiolosuhteissa naapureita ärsyttämättä tai omaa kuuloaan vahingoittamatta.

Lofelt-yrityksen Basslet-keksinnön kerrotaan tuovan bassonjytkeen kuulijan iholle missä tahansa hän kulkeekin. Kyseessä on hieman kelloa tai aktiivisuusmittaria ulkoisesti muistuttava ranneke, joka toimii langattomasti kuulokkeihin ja musiikkisoittimen väliin asennettavan adapterin avulla.

Bassletin väitetään laittavan täysimittaisen äänijärjestelmän tehon kuulijan ranteen ympärille. Kuuntelijoiden lisäksi laitetta kuvaillaan hyväksi apuvälineeksi musiikin tekijöille, sillä sen avulla kappaleita voi työstää matalallakin äänenvoimakkuudella menettämättä basson tehoa.

Lofeltin Bassletille haetaan rahoitusta Kickstarter-varainkeruusivustolla. Keksinnölle on mitä ilmeisimmin kysyntää, sillä se on ehtinyt ylittää 50.000 euron tavoitteensa jo reilusti.