Kirjakauppa kuin salainen labyrintti – jokaisen lukutoukan unelmapaikka

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Teknologian aikakautena paperisivuinen kirja saattaa tarjota paljon kaivattua rauhaa ja mielekästä toimintaa aivoille. Etenkin lapsia olisi hyvä kannustaa lukemaan jo pienestä pitäen. Aiheesta on julkaistu myös tutkimustuloksia, joiden mukaan lukeminen kehittää lapsen kieltä, sanavarastoa ja kirjoitustaitoa.

Kaikki ipanat eivät kuitenkaan malta hiljentyä selailemaan sivuja. Los Angelesissa on jokaisen kirjanörtin unelmakauppa, joka on samaan aikaan kuin lukemattomien teosten salaisuuksien kammio. Last Bookstore -nimisessä kirjakaupassa on yli 100.000 teosta ja ne muodostavat jännittäviä käytäviä, tunneleita ja labyrintteja.

Kirjakaupassa on salaisia ovia ja mielikuvituksella höystettyä rekvisiittaa. Kaikki kaupan teokset ovat myytävänä ja ne tarjoavat lukijalleen yksinkertaisen keinon aikahyppyyn tai painokoneelta tuoksuvan portin toiseen ulottuvuuteen. Kirjojen aika ei ole ohi, ja tällaiset paikat houkuttelevat myös nuoria sukupolvia kirjallisuuden pariin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat