Lapsinero kävi lukion 7-vuotiaana – tässä hän on 19 vuotta myöhemmin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koko maailma kohisi taannoin amerikkalaisen laspinero Greg Smithin takia. Poika suoritti lukion seitsemänvuotiaana ja meni collegeen opiskelemaan fysiikkaa, ranskaa ja matematiikkaa 10-vuotiaana. Juontaja Oprah Winfrey kysyi, missä hän on nyt 26-vuotiaana.

Lapsinerona kuuluisuuteen noussut Greg Smith vieraili Oprah: Where Are They Now? -keskusteluohjelmassa kertomassa elämästään ja lapsuudestaan aikuisten keskellä. Smith myönsi, että oli outoa viettää päivisin aikaa huomattavasti vanhempien opiskelutovereiden kanssa. Hän kuitenkin tutustui useisiin puolta vanhempiin opiskelijoihin ja muodosti heidän kanssaan jopa ystävyyssuhteita.

– Minulla oli myös oman ikäisiä ystäviä, mikä oli mielestäni erittäin tärkeää. Olimme eri kouluissa, mutta silti kiinnostuneita samoista asioista, kuten urheilusta ja ulkona leikkimisestä, Smith kertasi lapsuuttaan.

Nyt 26-vuotias Smith työskentelee tutkijatohtorina New Yorkissa Mount Sinain sairaalassa stokastisten geeniekspressioiden parissa. Toisin sanoen hän yrittää kehittää parempia lääkkeitä ihmiskunnan avuksi. Oprah kysyi, aikooko mies parantaa syövän. Vastaus ei ollut yksioikoinen, sen sijaan hän myönsi, että on hyvinkin mahdollista kehittää parannuskeino jokaisen henkilön kärsimään sairauteen yksilöllisesti.