Pikaruokaketjun ruokarasiasta virtaa kännykkään

Digi Ruoka · Tim Isokivi

Nykyisten älypuhelimien akut kuluvat varsin nopeasti, ja latauspisteiden löytäminen voi olla toisinaan haastavaa. Intian Delhissä ja Mumbaissa ongelman voi ratkaista asioimalla Kentucky Fried Chicken -pikaruokaravintolassa.

KFC-pikaruokaketju on aloittanut Intiassa kampanjan, jossa 5-in-1 -ateriakokonaisuutta tarjoillaan Watt a Box -rasiassa. Rasia toimii eräänlaisena varavirtalähteenä, ja asiakkaat voivat ladata sillä älypuhelimensa akkua ruokailun aikana. Mukana tulevat latauspiuhat Android ja Apple -laitteille.

BGR-sivuston testin perusteella KFC:n Watt a Box -rasiasta riittää ylimääräistä virtaa matkapuhelimeen melko rajatusti. Rasian virtalähde tyhjeni iPhone 5s -puhelimen latauksessa noin puolessa tunnissa, ja siinä ajassa älypuhelimen akku ehti saada lisää virtaa vain 17 prosentin verran.

Varavirtalähteen rajoituksista huolimatta kyseessä on mielenkiintoinen tempaus, jolle olisi varmasti kysyntää myös Intian ulkopuolella. Toistaiseksi tarjolla on rajoitettu erä Watt a Box -rasioita Delhin ja Mumbain KFC-ravintoloissa.