Jalkineiden mukavuus uudelle tasolle – nyt tulevat käärittävät tossut!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Italialainen kenkävalmistaja Vibram on noussut maailmanmaineeseen varvaslenkkareillaan. Nyt suosiota niittää yhtiön toisenlainen kenkä, joka kääritään jalan ympärille perinteisten japanilaistossujen tavoin. Ne sopivat erityisesti joogaan, maratoneille, retkeilyyn tai treenaamiseen.

Vibram Furoshiki -kengät on valmistettu yhteistyössä japanilaisen suunnittelija Masaya Hashimoton kanssa. GearJunkie-sivuston katsauksen mukaan kääretossuja on saatavilla viidessä eri väreissä ja kahdessa eri koossa. Ne on valmistettu joustavasta kankaasta, joten ne sopivat anatomialtaan erilaisiin jalkoihin.

Kenkien materiaali on elastaanista polyamidia ja nailonia. Kengät kierretään jalan ympärille siten, että kiinnitys jää tarrojen avulla kantapäihin. Jalkineet pysyvät hyvin paikallaan ja soveltuvat monenlaiseen maastoon käytettäviksi.