Huikea maantie Japanissa – soittaa autonrenkailla sävelmää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tärinäraitojen tarkoituksena on kiinnittää autoilijan huomio ja saada hänet esimerkiksi ajamaan hitaammin. Japanin teillä on tärinäraitoja, joilla on myös toisenlainen funktio.

Youtube-käyttäjä Sgtlyxix jakoi sivustolla Fuji-vuorelle johtavaa tietä pitkin ajaessaan kuvaamansa videon. Kun autotiellä olevien tärinäraitojen päältä ajetaan, ne soittavat kappaleita.

Sgtlyxixin mukaan tärinäraidat on sijoitettu tietyin intervallein niin, että niiden synnyttämät äänet muodostavat selkeän melodiakulun. Videolla kuultava kappale on japanilaislaulaja Kyu Sakamoton kappale Miagete Goran Yoru no Hoshi o vuodelta 1963.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.

Uusimmat