Avustaja kavalsi vanhukselta puoli miljoonaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Iäkäs Irene Boyansky luuli, että häntä hoitanut Eduaro Ravelo olisi kunnollinen ja huomaavainen mies. Vuosien saatossa 36-vuotias avustaja kavalsi mummelilta yhteensä puoli miljoonaa dollaria. Hän käytti rahat turhuuksiin.

Floridalainen Boyansky oli pikkuhiljaa menettänyt näkökykyään. Naisen henkilökohtainen avustaja Eduaro Ravelo huomasi tilaisuutensa koittaneen, ja mies väärensi naisen nimissä shekkejä ilonpitoa varten. Ravelo muun muassa vuokrasi luksusautoja liki 90.000 dollarilla, osti koruja 43.000 dollarilla ja törsäsi alusvaatteisiin 1.500 dollaria.

Mies tuhlasi huomattavasti rahaa myös nänneissä käytettäviin koristeisiin, eli tasseleihin. Niiden hinnat vaihtelivat 135-290 dollarin välillä. Ravelo oli huumannut asiakkaansa unilääkkeiden avulla ennen shekkien väärentämistä. Hän sai teostaan 17 vuoden vankeustuomion, Miami Herald kirjoittaa.