Stara testasi: Tällainen on Teemu Selänteen ravintola!

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Ulkomailla halutaan usein tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin, sillä sen kokemista pidetään uskaliaampana ja hienompana. Nyt teimme kuitenkin tästä onnistuneen poikkeuksen, kun kävimme testaamassa Teemu Selänteen omistaman Selänne Stake Tavern -ravintolan Yhdysvalloissa.

Selänne Stake Tavern sijaitsee Laguna Beachilla aivan Tyynen valtameren tuntumassa. Idyllinen rantabulevardi on loistosijainti Yhdysvalloissakin huippusuositun kiekkotähden nimikkoravintolalle.

Selänne Steak Tavern
Selänne Steak Tavern

Saapuessamme ravintolaan oli vastaanotto lämmin ja ammattimainen. Pöytään ohjaamisen jälkeen meitä tuli palvelemaan ammattitaitoinen tarjoilija, joka oli koko ajan tehtäviensä tasalla. Ruokalistan sisällön esittely oli sekin tarkkaa. Ravintolan raaka-aineet tulevat alueen lähitiloilta.

Executive Cheffinä ravintolassa toimii Joshua Severson. Hänen ja tiiminsä ovat tehneet hienon ja tasapainoisen ruokalistan, josta huokuu Teemun aktiivinen osallistuminen ravintolan käytännön toimintaan. Selänne itse ei ollut tällä kertaa paikalla, mutta hän vierailee usein isännöimässä ja tervehtimässä ravintolansa asiakkaita henkilökohtaisesti.

Selänne Steak Tavern
Selänne Steak Tavern

Teimme pienen miettimisen jälkeen tilauksemme. Alkuun valitsimme Moscow Mule -drinkit Teemun nimikirjoituksella varustetuista kuparimukeista. Ruoan saapuminen pöytään oli yllättävän nopeaa, vaikka ravintola oli lähes täynnä. Annokset on asetultu houkuttelevasti ja maku on taivaallinen. Sama tunnelma jatkui alkuruoista jälkiruokaan.

Kokemus ravintolasta oli ensiluokkainen. Ruokailun yhteydessä on mahdollista käydä katsomassa kuuluisia mitaleja ja pokaaleja, joita Teemu Selänne on saavuttanut uransa aikana. Lisäksi vieressä on lahjakauppa, jossa myydään Selänteen fanituotteita. Selänne Stake Tavern on noussut monien suomalaisten turistien vakiokohteeksi, eikä suotta.

Timo Nieminen

Stara