NASA julkaisi kuvan: Floridan leväongelma näkyy jo avaruuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Floridan vesistöissä on nähty tänä vuonna poikkeuksellisen runsasta leväkukintaa. Leväongelma on kehkeytynyt paikoitellen niin pahaksi, että Floridan kuvernööri julisti osa St. Lucien ja Martinin piirikuntiin poikkeustilan.

NASA
NASA

NASA julkaisi taannoin Landsat 8 -sateliitin ottamia kuvia Floridan Lake Okeechobeesta. Leväkukintoa on järvessä niin runsaasti, että se voidaan erottaa sateliitin kuvista vihreänä värinä.

Useita alueen uimarantoja on jouduttu sulkemaan. Tämän pelätään The Verge -sivuston mukaan vähentävän turismia, mikä on paikallisille tärkeä tulonlähde. Leväkukintojen saatuttama vesi saattaa aiheuttaa ihmisille muun muassa ihottumia, päänsärkyjä, oksentelua ja ripulia.