8-bittinen Nintendo palaa miniversiona – mukana 30 peliä

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Konsoleita ja pelejä valmistavalla Nintendolla menee tällä hetkellä erittäin hyvin, mistä kiitos kuuluu huippusuositulle Pokemon Go -pelille. Nyt yhtiö on ilmoittanut tuovansa alkuperäisen Nintendo Entertainment System -konsolin takaisin markkinoille miniversion muodossa.

Mini-NES on kämmenelle mahtuva versio klassisesta konsolista. Laite on varustettu alkuperäisellä 8-bittisen Nintendon ohjaimella, 30 valmiilla pelillä sekä HDMI- ja USB-johdoilla.

Valmiiden pelien joukossa on konsolin tunnetuimpi nimikkeitä kuten Super Mario Bros 1-3, Castlevania, The Legend of Zelda ja Final Fantasy.

Pelikokemusta on hieman helpotettu nykyiselle sukupolvelle, sillä laite tallentaa pelisessiot automaattisesti. Mini-NES maksaa Yhdysvalloissa 60 dollaria, eli noin 54 euroa. Laite saapuu myyntiin 11. marraskuuta, eli sopivasti joulumarkkinoille.