Käytä kaveriasi treenivälineenä – näin helposti se onnistuu

Fitness Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä pitää yksin treenaamisesta, mutta monet tarvitsevat vierelleen kuitenkin ystävän tai jonkun, joka motivoi heitä tekemään esimerkiksi kehonpainoliikkeitä tai juoksemaan vielä hieman pidemmälle ja hieman lujempaa. BuzzFeed-sivusto esitteli hauskan treenin, jonka pystyy tekemään ystävän kanssa.

Treeni sisältää seitsemän kaverin kanssa tehtävää lihaskuntoliikettä. Ensimmäisessä liikkeessä kaveri makaa lattialla selällään ja toinen seisoo hänen päänsä vieressä. Maassa makaava ottaa ystävän jaloista käsillä tukea ja nostaa jalkansa ilmaan. Kaveri työntää jalat aina vauhdilla alaspäin, jolloin maassa makaavan tulee vastustaa liikettä vatsalihaksillaan.

Toisessa liikkeessä toinen ystävyksistä menee maahan lankkupitoon, ja toinen hyppelehtii tasajalkaa hänen ylitseen. Kolmannessa liikkeessä kaverukset asettuvat vastakkain ja alkavat tekemään punnerruksia. Jokaisen punnerruksen välissä ystävysten tulee tervehtiä kätellen tai läpätä kädet yhteen.

Neljäs liike antaa enemmän haastetta ylävartalolle. Toinen menee maahan punnerrusasentoon ja toinen ottaa häntä jaloista kiinni. Näin punnerrukseen saadaan enemmän vastusta ja pari saa jaloista lisäpainon välillä tehtäviin kyykkyihin. Jos liike tuntuu liian haastavalta, sen tilalta pystyy tekemään hauskan kottikärrykävelyn, jossa punnerrusasennossa olevan tulee kävellä käsillään eteenpäin.

Viidennessä liikkeessä parin kanssa tehdään lantion nosto asettautumalla maahan makaamaan niin, että jalanpohjat laitetaan ylhäällä yhteen. Jalkoja samaan aikaan työntämällä kumpikin saa lantion nousemaan maasta.

Kuudennessa liikkeessä jäädään samaan asentoon, mutta tehdään vatsalihasliikkeitä jalannostoilla. Jalat lasketaan vuorotellen eri puolille kaverin vartaloa ja keikautetaan jälleen toiselle puolelle lantiota hieman nostaen.

Viimeisessä liikkeessä tehdään staattinon pito istuma-asennossa. Kaverukset asettuvat seisomaan selät vastakkain, pujottavat kädet yhteen ja laskeutuvat alas istuma-asentoon pysyen asennossa niin pitkään kuin jalat kestävät.