Tulevaisuuden suihku on kannettava – puhdistaa ja kierrättää veden

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helposti mukana kulkeva toimiva suihku olisi varmasti tervetullut keksintö monelle paljon matkailevalle, retkeilyä harrastavalle tai muuten vain runsaasti liikkuvalle. Tokiolaisen startup-yrityksen ansiosta se saattaa olla lähitulevaisuudessa todellisuutta.

Hotaru-yhtiön kannettavaa suihkua esiteltiin tällä viikolla Teksasin Austinissa järjestetyssä South by Southwest -tapahtumassa. Mukana kulkeva suihku on varustettu sisäänrakennetulla vedenpuhdistimella, joten sen käyttö onnistuisi myös tilanteissa joissa puhdasta vettä on saatavilla niukasti.

Yrityksen mukaan kolmihenkinen perhe pystyisi käyttämääm suihkua viiden minuutin ajan päivittäin kahden viikon ajan vain 19 litralla vettä. Laitteen sensorit ilmoittavat käyttäjälle, kun vesi täytyy vaihtaa.

Hotarun suihkun kehittely on vielä alkutekijöissä. Tech Crunch -sivuston mukaan laitetta kuitenkin suunnitellaan myyntiin jo vuodelle 2017. Siihen asti keksintöön voi tutustua Youtubessa julkaistun videon muodossa.