Kissasta nettitähti – näyttää aina järkyttyneeltä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eksoottinen lyhytkarva on kissarotu, joka on pitkäkarvaisesta persialaisesta rodusta lyhytkarvainen muunnos. Rodulle ominaista on sen persoonallinen ulkonäkö, jossa pyöreät silmät ovat lähellä kissan nenää.

Eräs pikkuinen yksilö on kuitenkin poikkeuksellisen hauskan näköinen, koska sen silmät ovat harvinaisen pyöreät ja suuret. Herman-niminen kissa on syntynyt ilostuttamaan perhettään helmikuussa ja on siis vasta lähes puolivuotias. Hermanin silmät ovat isommat kuin sen yhdelläkään sisaruksella, minkä vuoksi se onkin tuonut paljon iloa perheeseen. Kissa näyttää lähes koko ajan siltä kuin se olisi todella yllättynyt.

Suuret, pyöreät ja nenän kummallakin puolella lähes samalla korkeudella sijaitsevat silmät antavat kissalle hellyttävän ja hauskan perusilmeen. Kissa näyttää jatkuvasti siltä kuin se olisi huolestunut tai yllättynyt, minkä vuoksi se onkin kotitalossaan varmasti oikea päivän piriste.