Sulamaton jäätelö tulossa myyntiin – maistuu parammalle kuin tavallinen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kesässä ei ole tänä vuonna saatu juuri helteistä nauttia, mutta jäätelön sulaminen on silti ollut monien mielessä. Lähes yhtä moni lienee joskus toivonut, että joku keksisi sulamattoman jäätelön. Nyt toiveisiin on vastattu, kun sellainen on viimein lanseerattu.

Gastronaut Ice Cream on nimittäin jäätelö, joka ei sula lainkaan. Tuote on pakastekuivattu, joten se ei sula edes helteessä. Jäätelö pannaan ensin 50 asteen pakkaseen, jonka jälkeen siitä imetään alipaineella kaikki ilma pois. Näiden yhteisvaikutuksesta myös vesi lopulta haihtuu pois.

Idean keksi 34-vuotias yhdysvaltalainen Rob Collignon, joka lupaa, ettei hänen jäätelöitään syövän sormet sotkeudu jäätelöön. Hänen mukaansa pakastekuivattu sulamaton jäätelö maistuu jopa paremmalta kuin alkuperäinen tuote. Gastronaut Ice Creamin on määrä tulla Yhdysvalloissa myhntiin lähiaikoina.