Tutkimus: Lihan syöminen lihottaa kuin sokeri!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Paras ruokavalio ihmiselle on monipuolinen, ravinnerikas ja kaiken kattava ruokavalio, jossa muistetaan kuitenkin kohtuus kaikkien ruoka-aineiden keskuudessa. Nyt tutkijat ovat alkaneet huolestumaan siitä, että lihaa syövien henkilöiden kohdalla lihalla mässäily on johtanut kasvaviin ylipainotilastoihin.

Tutkijoiden mukaan liian runsas lihansyönti voi olla ruokavaliossa ihmiselle yhtä huono asia kuin sokeri. Lihan sisältämä rasva kerääntyy vatsan seudulle ja aiheuttaa ihmisissä kakkostyypin diabeteksen puhkeamista, Daily Mail kirjoittaa. Rasva ei ole kuitenkaan ainoa huono asia lihassa.

Kun proteiinia syödään yli oman tarpeen, se muuttuu kehossa rasvaksi ja varastoituu. Tämän vuoksi proteiinipitoista lihaa ei tulisi syödä yli oman tarpeen tai lainkaan jos ateria sisältää jo muuten tarpeeksi proteiinia. Daily Mail -lehden mukaan tutkijat olivat huomanneet, että lihan syömisellä oli ylipainon aiheuttamisessa yhtä suuri rooli kuin sokerilla ja liikkumattomuudella.