Tutkijat: Älykkäät ovat sotkuisempia, valvovat ja kiroilevat enemmän

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhemmat käskevät lähes poikkeuksetta lastensa siivota huoneensa, mennä ajoissa nukkumaan ja rankaisevat kiroilusta. Joillekin lapsille tällainen käyttäytyminen on helpompaa kuin toisille, ja nyt tutkijat ovat mahdollisesti selvittäneet sen syyn. Sotkuisuus, valvominen ja kiroilu voivat nimittäin olla merkkejä keskimääräistä suuremmasta älykkyydestä.

Tutkimuksen mukaan nämä kolme luonteenpiirrettä voivat olla yhteydessä älykkyyteen, vaikka kiroilevia ihmisiä syytetään usein virheellisesti sanavaraston puutteellisuudesta. Tieteellinen näyttö osoittaa kuitenkin aivan päinvastaista, koska ihmiset, jotka kykenivät luettelemaan minuutissa kaikkein eniten kirosanoja, menestyvät muita ihmisiä paremmin älykkyystesteissä.

Yhtä lailla iltaisin myöhään valvovat ihmiset ovat menestyneet älykkyystesteissä paremmin kuin aikaisin nukkumaan meneviä. Minnesotan yliopiston tutkimuksessa selvisi niin ikään, että sotkuinen työpöytä on usein merkki älykkyydestä, koska silloin ihminen keskittyy siivouksen ja organisoinnin sijaan paremmin olennaisiin seikkoihin.