Ravintola irtisanoi raskaana olevan – joutui korvaamaan 550 000 dollaria

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Washington D.C.:ssä sijaitsevassa Chipotle Mexican Grill -ravintolassa työskennellyt nainen haastoi yrityksen oikeuteen sen jälkeen kun hänet irtisanottiin. Naisen mukaan irtisanomisen syynä oli se, että hän kertoi tulleensa raskaaksi. Nainen on nyt voittanut oikeusjutun ja saanut isot korvaukset yritykseltä.

Työntekijä oli kertonut ravintolassa esimiehelleen, että hän on tullut raskaaksi. Tämän jälkeen esimies oli alkanut valvomaan naisen vessakäyntejä ja pyytänyt häntä raportoimaan jokaisesta vessakäynnistä. Tämä ei ollut käytäntönä muiden ravintolan työntekijöiden kohdalla.

Lopulta esimies oli antanut naiselle potkut eräänä päivänä, kun nainen oli edellisenä työpäivänä joutunut lähtemään hieman aiemmin töistä lääkärikäynnin vuoksi. Nainen oli pyytänyt aiemmin lääkärikäyntiä varten lupaa lähteä etuaikaan.

Nainen haastoi yrityksen oikeuteen, koska häntä ei olisi saanut alkaa syrjimään raskauden vuoksi eikä häntä olisi saanut sen perusteella irtisanoa. Oikeus käsitteli tapauksen ja laittoi ravintolaketjun maksamaan naiselle Washington Business Journal -sivuston mukaan 550.000 dollarin korvaukset.