Angry Birds -elokuvasta tuli jättimenestys – tuottanut hurjan summan!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen peliyhtiö Rovion jättimäinen riskinotto Angry Birds -elokuvansa kanssa näyttää osuneen maaliin paremmin kuin moni uskalsi edes toivoa. Elokuva nousi taannoin nopeasti kymmenien maiden katsotuimmaksi, ja maiden joukossa ovat myös jättimarkkinat Yhdysvallat ja Kiina.

Elokuvan tekeminen maksoi Roviolle 65 miljoonaa dollaria ja Sony käytti sen markkinointiin 100 miljoonaa dollaria, eli elokuvan kokonaiskulut ovat 165 miljoonaa dollaria.

Nyt Talouselämä kertoo, että Angry Birds -elokuva on kerännyt tähän mennessä 345 miljoonan dollarin lipputulot ja se on tällä hetkellä vuoden 14. eniten lipputuloja tuottanut elokuva maailmassa.

Näiden lukujen valossa Angry Birds -elokuva on ollut jättimenestys, ja rahavirta jatkuu vielä pitkään eri elokuvaformaattien myynnillä kotitalouksille. Lisäksi elokuvalla on merkittävä vaikutus myös oheistuotteiden myyntiin, ja niistä onkin odotettavissa Roviolle todellinen jättipotti.