12 vinkkiä parempaan yöuneen – yksi asia ylitse muiden

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Unettomana yönä sortuu helposti vatvomaan asioita, joille harvemmin yöaikaan voi tehdä mitään. Pikkuhuolet muuttuvat murheiksi ja ongelmat paisuvat unettomuuden myötä liiallisen suuriksi. Liian vähäinen yöuni saa ihmisen ärtyisäksi ja henkilön persoonallisuus muuttuu. PureWow antaa nyt 12 vinkkiä nukkumista varten.

Ammattilaiset jakavat mielellään vinkkejä paremman ja pidemmän yöunen saavuttamiseksi. Makuuhuoneen tulee olla sellainen, että se houkuttelee nukkumaan ja kääriytymään peiton alle. Jokaisella on oma makunsa tyynyjen suhteen, mutta oikeanlainen koko ja muoto auttavat nukkumisessa. Huoneilman tulee olla viileä.

Jotta yö sujuisi levollisesti unia katsellen, kannattaa kiinnittää huomiota päivän ohjelmaan. Päivällä tulee nauttia tarpeeksi valosta ja vedestä. Ajatuksia ja mieltä voi puhdistaa meditaation avulla. Liikunta auttaa kehon hyvinvoinnissa. Iltoihin kannattaa sisällyttää tuttu ja kellontarkka rytmi. Lopeta puhelimen räplääminen noin tunti ennen nukahtamista. Vältä kuumaa suihkua ja syö unta helpottavaa iltapalaa, kuten manteleita ja banaania.