Haluatko iPhonen akun kestävän – tee tämä toimenpide heti ladattuasi

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkapuhelinten aikakaudella yleiseksi ongelmaksi on muodostunut laitteiden akkujen kestävyys. Eri matkapuhelinten alimitoitetut akut ovat viime aikoina luoneet aivan uuden markkinan mukana kannettaville varalatureille. Tunnetusti erityisen heikko akkukesto on Applen iPhone-matkapuhelimissa.

Esimerkiksi iPhone 6 -puhelimen akun kapasiteetti on vain 1.810 mAh, kun esimerkiksi kilpailevan Huawei P9 -matkapuhelimen akku on lähes kaksinkertainen 3.000 mAh. Applen laitteiden akkukeston lisäämiseen on olemassa eräs hyvin yksinkertainen keino. Akkukestoa vähentää nimittäin merkittävästi laitteessa taustalla tapahtuvat prosessit, joten niiden estäminen pidentää käyttöajan yli kaksinkertaiseksi.

Piti iPhonea laturissa sitten yön yli tai päivällä, niin yksi asetusten muutos pidentää kestoa merkittävästi. Käyttäjän tulee nimittäin heti latausjohdon irrottamisen jälkeen valita Asetukset ja sieltä Akku. Avautuvasta ikkunasta tulee valita päälle Alhaisen virran tila, jolloin akun varaustilaa osoittava merkki ruudun oikeassa yläkulmassa muuttuu keltaiseksi.

Tämä sama muutos pitää tehdä laitteeseen jokaisen latauksen jälkeen, sillä iPhone poistaa Alhaisen virran tilan, kun sitä ladataan seuraavan kerran tarpeeksi pitkään. Toimenpiteen avulla moni on päässyt eroon mukana kannettavista latureista ja varalatureista, koska säästötilan ollessa päällä iPhonen akku voi hyvässä tapauksessa kestää työpäivän tai jopa koko päivän ajan.