Salattu operaatio käynnissä Särkänniemessä – delfiinit kuljetetaan pois yön pimeydessä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen ainoa delfinaario Särkänniemen huvipuistossa suljettiin taannoin, kun delfiinien käyttäminen ihmisten huvituksena kyseenalaistettiin mediassa ja sosiaalisessa mediassa. Sittemmin delfiinit ovat joutuneet odottamaan seuraavaa käännettä ilman yleisöesityksiä. Tänään tilanne kuitenkin muuttui.

Tänään Aamulehti uutisoi ensimmäisenä, että Tampere-Pirkkalan lentokentälle laskeutui rahtikone, josta autolastillinen ihmisiä siirtyi suoraan Särkänniemeen. Alkuillasta Oikeutta eläimille kertoi, että delfinaarion lastauslaituria oli ryhdytty peittämään pressuilla. Salaiseksi aiottu operaatio mitä ilmeisimmin juuri delfiinien siirtämiseksi oli siis paljastunut.

Tampereen kaupungin omistaman Särkänniemen johto ei ole suostunut kommentoimaan tilannetta mitenkään, joten delfiinien kohde ei ole siksi tiedossa. Sen arvioidaan olevan kreikkalainen Attica Zoological Park, jonne Suomen viranomaiset ovat jo aiemmin antaneet siirtoluvan. Särkänniemi on prosessin alusta saakka luvannut tiedottaa avoimesti, kun asiassa edetään. Nyt huvipuisto on kuitenkin toiminut täysin päinvastoin.

PÄIVITYS kello 2150: Juuri tulleen tiedon mukaan kreikkalainen delfinaario on tänään ilmoittanut olevansa huomenna poikkeuksellisesti suljettu. Nyt näyttää siis siltä, että delfiinien kohde on varmistumassa.

Lastauslaituri pidetään pimeänä. #särkänniemi

Kuva, jonka Animalia (@animaliary) julkaisi