Apulanta-elokuva paljasti pöytähopeiden varkauden: ”Silloin tarvitsin rahaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituimpiin rockyhtyeisiin jo vuosikymmenten ajan lukeutunut Apulanta täytti juuri 20 vuotta, ja nyt yhtyeen uran alkutaipaleesta kertoo elokuvateattereihin pian saapuva Teit meistä kauniin -elokuva. Stara tapasi ohjaaja-tuottaja Tuukka Temosen, joka paljasti samalla elokuvansa tehneen odottamattoman paljastuksen.

Elokuvassa nuori Tuukka Temonen tarvitsee rahaa, ja ne saadakseen hän varastaa kotoaan vanhempiensa pöytähopeat, jotka vie myyntiin. Elokuvan kohtaus on totta, ja se selvisi myös Temosen äidille vasta noin 20-vuotta myöhemmin hänen nähdessään kohtauksen elokuvassa.

– Meidän äidille tuli yllätyksenä, että olen varastanut hänen pöytähopeansa. Hän ei tiennyt siitä. Kommentti oli, että ”Eihän meillä ollut pöytähopeita”, johon vastasin, että ”Ei niin, koska mä myin ne”, Temonen kertoi Staran haastattelussa.

– Ne myytiin Heidän alakerrassaan sijaitsevassa antikvariaatissa. Vanhemmat kävelivät joka päivä töihin omien pöytähopeidensa ohi, kun ne olivat siinä ikkunassa. Että tällainen aviomies mulla on, Olga Temonen naureskeli.

– Silloin tarvitsin rahaa. Ei niitä kukaan käyttänyt. Ei meillä käynyt ikinä vieraita. Mä sain niistä huomattavasti enemmän hyötyä, Tuukka Temonen lisäsi.