Luuletko että työsi on haastavaa? Katso ensin tämä video Kiinasta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monista ihmisistä tuntuu, että oma työ on poikkeuksellisen haastavaa. Kuljetusalalla on monenlaisia vaikeisiin erikoiskuljetuksiin harjaantuneita ammattilaisia, mutta heidänkin työnsä lienee kuin ruusuilla tanssimista verrattuna valtavien tuulivoimaloiden isiipien kuljettajiin.

Tuulivoimalat ovat tunnetusti valtavia laitoksia, ja niiden siipien pituus on jopa 53 metriä ja paino noin 12 tonnia. Ne kuljetetaan tuulivoimalan rakennuspaikalle kokonaisina, joten kuljetus on äärimmäisen tarkkaa ja haastavaa puuhaa.

Nyt videolla nähdään millaista se on käytännössä Kiinassa Baodingin tuulivoimaloiden rakennustyömaalla. Siellä 53 metriä pitkät siivet joudutaan kuljettamaan rekoilla noin kolmen kilometrin korkeuteen kapeita vuoristoteitä pitkin. Yhteen rekkaan mahtuu kerrallaan vain yksi siipi.