Samsungin uutuuspuhelin räjähti – toimitukset pantiin jäihin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Samsungin Galaxy Note 7 -puhelin lukeutuu vuoden odotetuimpiin älylaitteisiin. Nyt älypuhelinten toimitus on kuitenkin Reuters-uutistoimiston mukaan viivästymässä laitteissa havaitun vakavan vian vuoksi.

Yhtiön mukaan viivästykset johtuvat laitteille tehtävistä uusista laadunvalvontatesteistä. Yhtiö ei paljastanut tarkempia yksityiskohtia testien syistä, mutta Etelä-Korean Yohap-uutistoimiston mukaan syy on laitteiden räjähtävissä akuissa.

Samsung Galaxy Note 7 -laitteiden akkujen on väitetty syttyneen tuleen latauksen yhteydessä. Tapauksia on uutistoimiston mukaan kantautunut viisi kappaletta 24. elokuuta lähtien.

Samsungin uutuuspuhelimen oli määrä saapua Suomen markkinoille syyskuun alussa. Odotetussa Galaxy Note 7 -laitteessa on muun muassa käyttäjän hänen silmistään tunnistava infrapunaskanneri ja huipputurvallinen Secure Folder -kansio.