Seksi ehkäisee masennusta – täydellinen lääke syysmasennukseen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syksyn tullen ihmiset haluavat tehdä erilaisia puhdistuskuureja, aloittaa uusia harrastuksia ja elää terveellisemmin. Moni katuu kesällä syötyjä jäätelöitä ja grilliherkkuja, mutta tutkijoiden mukaan parisuhteessa olevilla terveyttä edistävä harrastus ei edellytä porkkanamehun juomista.

Seksi on nyt tutkijoiden mukaan entistäkin terveellisempää. Tutkimusten mukaan rakastava parisuhde ja seksi ovat todella hyviä parantamaan ihmisten hyvinvointia. Rakkaan ihmisen kanssa seksin harrastaminen tuottaa paljon hyvänolonhormoneja, jotka kulkeutuvat aivoihin. Endorfiini ja oksytosiini ehkäisevät masentuneisuutta, mikä tekeekin seksistä varsinkin monille suomalaisille syksyn pimeyden tullen hyvän lääkkeen.

Mielenterveydellisten hyötyjen lisäksi seksi on Medical Express -sivuston mukaan myös fyysiselle kunnolle hyväksi. Varsinkin hieman vauhdikkaampi puuhastelu lakanoiden välissä tekee hyvää ihmisten verenpaineelle ja antaa keholle samanlaisia hyötyjä kuin kokovartaloon kohdistuva aerobinen treeni.