Ysärihuuma jatkuu yhä – festivaalit ja kiertueet villitsevät suomalaiset

Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvulla ei vielä tiedetty, että parikymmentä vuotta myöhemmin ysärimusiikki olisi elämänsä vedossa, sillä viime vuosina ysäristä on tullut suomalaisten keskuudessa käsite. Matti Airaksisen isännöimän YleX-kanavan Parasta ennen -ohjelman myötä suomalaisille syötettiin aikoinaan ysärisiemen, jota sen vanavedessä tulleet radio-ohjelmat ovat kasvattaneet.

Matti Airaksinen, We Love The 90's, Kuva Stara
Matti Airaksinen, We Love The 90’s, Kuva Stara
We Love The 90's, Vanilla Ice, Kuva: Stara
We Love The 90’s, Vanilla Ice, Kuva: Stara
Stara
Stara

Jysäri ja We Love The 90’s -festivaalit ovat saaneet seuraa myös erilaisista ysärikiertueista ja yksittäisistä tapahtumista, joiden kantavana teemana on nimenomaan 90-luvun artistit. Suomalaisista aktiivisimmin on viime aikoina kiertänyt Waldo’s People, joka elää parhaillaan uutta kukoistuskauttaan. Ulkomaisista erityisesti E-Type on valloittanut suomalaisten sydämet.

Vielä kaksi vuotta sitten Jysäri-festivaali keräsi Himokselle 14.000 vierasta, mutta tänä vuonna paikalla oli 16.000 vierasta. We Love The 90’s -festivaali keräsi tänä vuonna 12.000 vierasta. Yksi ysärivuoden kohokohdista on perinteisesti ollut Parasta ennen Risteily, joka oli tänäkin vuonna loppuunmyyty. Seuraava risteily järjestetään 30.3.2017.

Captain Jackin poika Jysäri 2016 -festivaaleilla
Captain Jackin poika Jysäri 2016 -festivaaleilla
We Love The 90's, Kuva: Stara
We Love The 90’s, Kuva: Stara
We Love The 90's, Kuva: Stara
We Love The 90’s, Kuva: Stara
Dr Alban, We Love The 90's, Kuva Stara
Dr Alban, We Love The 90’s, Kuva Stara