Karhuperhe tunkeutui takapihalle – sitten perheen koira huomasi tilanteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomen metsissä asustelevien karhujen kerrotaan pelkäävän ja karttavan ihmisen hajua, minkä vuoksi ne yleensä liikkuvat kauemmaksi metsässä haistaessaan ihmisen. Näin ei kuitenkaan ole muissa maissa, joissa karhut elävät lähellä ihmisasutusta.

Nälkäiset karhut löytävät aina tiensä ruoan luo eivätkä ne pelkää tonkia ihmisten pihojen roskiksia ja takapihoja aterian toivossa. Nyt Kalifornian Pasadenassa nähtiin saman päivän aikana useampi tapaus, jossa karhut kävivät vierailulla ihmisten takapihoilla.

Yhdellä videolla nähdään karhuemo kahden poikasensa kanssa nauttimassa ihmisten takapihalla heidän uima-altaastaan. Toisella videolla karhut ovat hypänneet isoon roskakoriin ruokailemaan. Perheen pieni ja pippurinen koira oli kuitenkin huomannut karhut ja päättänyt ajaa ne nopeasti pois.