Vuosisadan karjavarkaus: 500 lehmää katosi maatilalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uudessa-Seelannissa ihmetellään tapausta, jossa satoja lehmiä on kadonnut paikalliselta maatilalta. Rikos tapahtui Ashburtonissa, Cantenburyn hallintoalueella.

Lehmiä on kadonnut maatilalta yhteensä 500 kappaletta. Hävinneiden karjaeläinten arvo on yhteensä lähes miljoona Uuden-Sellannin dollaria, eli yli 650.000 euroa. Maatilan edustaja Will Leferink kertoo lehmien omistajien olevan murheissaan ja häpeissään tapauksesta.

Kaikki maatilan 1.292 lehmää olivat tallella vielä edellisen laskennan aikaan, joka tapahtui 10. heinäkuuta. Associated Press -uutistoimiston mukaan viranomaiset uskovat, että lehmävarkaus on tapahtunut usean vuorokauden aikana.

– On epätodennäköistä että satojen eläinten varkaus onnistuisi yhdellä kertaa. Takana on todennäköisesti useampien varkaiden joukko, joka suoritti operaation pitkällä aikavälillä, vanhempi ylikonstaapeli Scott Banfield kuvailee tiedotteessa.

Kadonneet lehmät on varustettu sähköisillä tunnistusmerkeillä. Will Leferinkin mukaan tunnisteet voidaan irroittaa, mutta merkitsemättömiä lehmiä on todennäköisesti vaikeaa saada kaupaksi eteenpäin.