Ihmiset eroavat eniten syksyllä ja keväällä – yksinkertainen syy paljastui

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Washingtonin yliopisto on tutkinut osavaltionsa avioerotilastoja ja tehnyt niiden perusteella kaavion suosituimmista erokuukausista. Tutkijat analysoivat avioerotilastoja vuodesta 2001 vuoteen 2015. Eniten avioeroja haetaan maaliskuussa ja elokuussa.

Sosiologian professori Julie Brinesin mukaan tilastot sopivat hyvin ihmisten vuosirytmiin. Pariskunnat hakevat avioeroa vähiten joulun aikaan, koska kukaan ei halua olla iloisen perhejuhlan pilaava hirviö. Yleensä eropäätös on pitkään ja tarkkaan harkittu teko, eikä sitä toteuteta hetken mielijohteesta. Eikä ainakaan juhlapyhinä tai kesäaikaan.

Keväällä eroaminen saattaa vaikuttaa lasten koulussa käymiseen, joten osa perheistä jättää ikävän tapahtuman kesän jälkeen hoidettavaksi. Syksy on tavallaan uuden ajan alkua, kun lomien jälkeen startannut arki rutinoituu. Tällöin on helppo aloittaa elämä puhtaalta pöydältä.