Uusi hittiruokavalio toimii – tuloksia jo 8 viikossa!

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Paleoruokavalioksi kutsutaan ruokavaliota, jossa jäljitellään sitä mitä kivikautiset metsästäjät ja keräilijät ovat syöneet. On tutkittu, että paleoruokavaliolla ei käytännössä ole mitään yhteyttä sen kanssa mitä esi-isät ovat todellisuudessa syöneet ja miksi, mutta ruokavalion perusajatus on kuitenkin helpompaa pystyä hahmottaan tuon mielikuvan avulla.

Nyt on tutkittu, että paleoruokavalio voi tulla avuksi sellaisille ihmisille, jotka ovat valtimotukoksille alttiita. Paleoruokavalio pystyy Daily Mail -lehden mukaan vähentämään sydänkohtauksen riskiä huomattavasti jo kahdeksan viikon noudattamisen jälkeen.

Paleoruokavaliosta on leikattu pois maitotuotteet, prosessoitu ruoka, sokeri, alkoholi, viljatuotteet ja pavut. Paleoruokavaliota noudattavan päivittäiset ateriat koostetaan hedelmistä, kasviksista, vähärasvaisesta lihasta, pähkinöistä ja siemenistä sekä hyvistä rasvoista ja öljyistä.