Tutkijat: Viinilasillinen päivässä vaikuttaa raskaaksi tulemiseen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijat ovat epäilleet, että alkoholi vahingoittaa naisten munasoluja ja voi myös keskeyttää luonnollisen kuukautiskierron tai sekoittaa sen. Nyt tutkimukset ovat osoittaneet, että päivittäin nautittu suuri lasillinen viiniä vähentää raskauden mahdollisuutta jopa 18 prosenttia.

Olisi parempi olla juomatta alkoholia ollenkaan jos yrittää tulla raskaaksi. Pieni satunnaisesti nautittu määrä ei kuitenkaan tutkijoiden mukaan vielä vahingoita naisten hedelmällisyyttä. Päivittäin juotuna suuri lasillinen viiniä alentaa naisten mahdollisuutta tulla raskaaksi 18 prosentilla.

Daily Mail kertoo Tanskassa tehdystä tutkimuksesta, joka seurasi vuosien 2007 ja 2016 aikana yhteensä 6.120 naista, jotka yrittivät saada lasta. Heidän tuli vastata kysymyksiin heidän raskauden yrittämisen etenemisestä ja kertoa myös sen mitä alkoholia he olivat milloinkin juoneet.

Kävi ilmi, että suuren 2,5 desilitran viinilasillisen nauttineet alensivat tällä päivittäisellä tavallaan raskauden mahdollisuuksia lähes viidesosalla. Viinin juominen vaikutti hedelmällisyyteen myös silloin kun koko määrä juotiin viikossa esimerkiksi viikonlopun aikana. Tällöin naisen tulisi juoda yli pullollinen viiniä kahtena päivänä viikosta alentaakseen raskauden mahdollisuutta.