Huulipunan voi tehdä helposti itse – tarvitset vain kolme raaka-ainetta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monia kosmetiikkatuotteita pystyy tekemään itse kotoa löytyvistä raaka-aineista. Nyt kauneudesta videoblogaava Karina Garcia on opastanut videolla miten huulipunaa pystyy tekemään itse vain kolmen raaka-aineen avulla.

Garcia neuvoo, että huulipunan pystyy tekemään itse todella helposti käyttämällä vahavärikyniä, kylmäpuristettua kookosöljyä ja maissitärkkelystä. Ensin pieneen kulhoon tulee pilkkoa kaksi valitsemansa sävyistä värikynää. Sekaan laitetaan lusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä, minkä jälkeen kulhoa lämmitetään mikrossa.

Värikynät sulavat kookosöljyn sekaan, jolloin seosta pystyy helposti sekoittamaan. Juoksevaan seokseen lisätään sen verran maissitärkkelystä, että seos paksuuntuu hieman. Tämän jälkeen väri jäähdytetään pitämällä kulhoa hetken ajan jääpalojen päällä. Jäähtyminen kestää vain pari minuuttia.

Kun väri on kovettunut, sen voi kaapia lusikalla kulhosta pois ja pyöritellä haluamaansa muotoon. Runsaammin ja tasaisemmin huulipuna päästää pigmenttiä kun sitä levitetään huuliin, jotka on kosteutettu jollakin rasvalla tai öljyllä jo valmiiksi.