Kim Kardashian oppi hyväksymään psoriasiksen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kim Kardashian on paljastanut jo aiemmin, että hänellä on psoriasis. Psoriasis on krooninen iholla ja nivelissä esiintyvä tulehdustauti, jonka näkyviä merkkejä ovat tarkasti rajautuneet paksuuntuneet ja punottavat läiskät iholla.

Kaikista näkyvimmillään naisen psoriasis on hänellä jaloissa, mutta välillä se on oireillut myös vatsan, selän ja rinnan alueelle.

Kardashian on kertonut, että hän on aina pitänyt psoriasiksen aiheuttamia punaisia läikkiä virheinä hänen jaloissaan. Nainen on Daily Mail -lehden mukaan yrittänyt peitellä aiemmin punaisia jälkiä, mutta nykyään hän on enemmän sinut niiden kanssa ja oppinut hyväksymään psoriasiksen.

Kim Kardashian sai psoriasis-diagnoosin vuonna 2010, ja hän peri taudin äidiltään Krisiltä. Nainen on kertonut, että hän pärjää parantumattoman taudin kanssa hyvällä ruokavaliolla, kortisonivoiteilla ja -piikeillä. Kaunotar kertoi toivovansa aina, että tautiin tulisi jokin lopullinen parannuskeino, mutta siihen asti hän yrittää hyväksyä merkit ihossaan osana sitä kuka hän on.