Rakastatko pehmeitä makeisia? Tämä voi muuttaa mielesi – video ei sovi herkimmille!

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nallekarkit ja useimmat muut samantapaiset pehmeät makeiset on valmistettu käyttämällä liivatetta. Liivate tehdään yleensä sian nahasta, sian tai naudan luuytimistä, suolista ja jänteistä pitkään hauduttamalla. Tätä monikaan ei tule ajatelleeksi syödessään suloisia nallekarkkeja.

Nyt belgialainen elokuvantekijä Alina Kneepkens on tehnyt todella realistisen ja kaunistelemattoman videon siitä miten liivatteen avulla valmistetut kumimaiset makeiset valmistetaan. Kuten arvata saattaa, video ei ole kovinkaan kaunista katseltavaa.

Video ei sovi herkimmille. Siinä näytetään kaikki karkin valmistusvaiheet, joista viimeisimmissä vaiheissa saadaan nähdä kuinka monissa jälkiruoissa ja kakuissakin paljon käytetty liivate valmistetaan.

Over eten – De weg van een snoepje from Eén on Vimeo.