Asioiden lykkääminen voi olla hyvä asia – saa jopa tuotteliaammaksi

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pakollisten töiden ja askareiden lykkääjiä ja velvollisuuksiensa tekemisen pitkittäjiä pidetään yleensä laiskoina ja heitä saatetaan katsoa hieman paheksuen. Nyt kirjailija James Altucher kuitenkin kertoi Business Insider -sivustolle minkä vuoksi asioiden lykkääminen ja vetelehtiminen voikin olla välillä hyvä asia.

Ihmisiä kehotetaan tarttumaan aina tuumasta toimeen ja tekemään loppuun asiat, jotka he mielummin jättäisivät tekemättä tai lopettaisivat kesken. Tämä ajatusmalli pakottaa ihmisiä tekemään asioita, joita he eivät halua tehdä. Altucherin mukaan viivytteleminen voi kuitenkin olla merkki siitä, että henkilön vaisto kertoo hänelle, että hänen ei tulisi tehdä sitä.

Välillä lopettaminen tai asian kesken jättäminen voikin olla hyvä juttu jos idea on ollut alun perin huono. Tämän vuoksi viivyttelemisen ja asioiden lykkäämisen taustalla olevia syitä tulisi pohtia ennen kuin pakottaa itseään suorittamaan jotakin asiaa loppuun väkisin. Toisinaan jonkin asian tekemisen vältteleminen saa ihmisen jopa entistä tuotteliaammaksi, kun hän alkaa tekemään muita askareita vältellessään asiaa, jota hän ei haluaisi vielä hoitaa loppuun.