Twitter ryhtyy maksamaan videoiden julkaisijoille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelut kamppailevat parhaillaan videoiden herruudesta. Facebook, Twitter ja Instagram pyrkivät haastamaan Youtuben, Periscopen ja Snapchatin kaltaiset palvelut lisäämällä uusia, videoiden jakamisesta mielekkäämpää ja helpompaa tekeviä ominaisuuksia.

Nyt Twitter tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden ansaita rahaa julkaisemillaan videoilla. Ominaisuus on suunnattu pääasiassa yhteisöpalvelun vaikutusvaltaisimmille käyttäjille. Aikaisemmin Twitter-videoilla ovat voineet tienata rahaa lähinnä media- ja viihdealan yritykset.

Reuters-uutistoimiston mukaan videoiden julkaisijoilla on mahdollisuus ansaita noin 70 prosenttia niiden keräämistä mainostuloista. Loput 30 prosenttia menevät Twitterille. Vastaavasti Youtubessa videoiden tekijöillä on mahdollisuus ansaita mainostuloista noin 55 prosenttia.

Mainoksista saaduista tuloista osansa voivat toistaiseksi ansaita vain Twitterin Yhdysvalloissa asuvat käyttäjät. Muita esteitä hakemuksen laatimisessa ei ole, mutta yhteisöpalvelu hakee pääasiassa käyttäjiä, joiden sisältö ja yleisö kiinnostavat mainostajia sekä tuotemerkkejä.