Roope Salminen lihotti itseään 15 kiloa: ”Piti ottaa vähän lapsenpyöreyttä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Odotettu suomalainen elokuva Teit meistä kauniin saa tänään ensi-iltansa ympäri Suomea. Apulanta-yhtyeen alkutaipaleesta laman runtelemassa Heinolassa kertovan elokuvan yksi päätähdistä on näyttelijä-laulaja Roope Salminen, jonka Stara tapasi elokuvan merkeissä Tampereella.

Elokuvassa Apulanta-yhtyeen alkuperäisjäsen Anttia näyttelevä Salminen paljasti, että hän joutui lihottamaan itseään melkoisesti roolisuoritustaan varten.

– Mun feissi näyttää elokuvassa aika paljon leveämmältä kuin nyt, koska mulla oli viisitoista kiloa päällä tossa leffassa. Lisäksi oli naamakarvat lähtenyt ja tukka värjätty ja kaikkea, eli kävin aika ison myös fyysisen transformaation tuota roolia varten. Leffaan piti ottaa vähän lapsenpyöreyttä, koska mä näyttelen 16-vuotiasta tossa elokuvassa, Roope Salminen kertoi Staralle.

Elokuvassa Apulanta-yhtyeen pitkäaikaisia jäseniä esittävät näyttelijät ovat menneet roolien esikuviin todella syvälle sisään, ja katsoja voi helposti antautua roolihahmojen vietäväksi ja uskoa ne aidoiksi. Salminen esitti yhtyeessä vain sen alkutaipaleella mukana ollutta Anttia, jota kovin moni suomalainen ei tunne. Siksi ei ollut siitä mennä kovin syvälle esikuvaan.

– Mä en kokenut, että se autenttinen imitaatio olisi tässä tapauksessa tuonut mitään lisää katsojakokemukseen, koska kukaan ei kuitenkaan tiedä millainen Antti oli silloin. Mun tehtävä oli tuoda tähän elokuvaan mun roolin kautta draamaa, kepeyttä ja isoja tunteita. Jotain mikä toimii dramaturgisesti enemmän kuin imitaationa, Salminen kertoi.