Lentoyhtiöt kielsivät Samsung Galaxy Note 7 -puhelimet

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Vuoden odotetuimpiin älylaitteisiin lukeutuva Samsung Galaxy Note 7 muuttui katastrofiksi Samsungille, kun laitteet ovat osoittautuneet vaarallisiksi. Useita älypuhelimia on jo räjähtänyt, ja kaikki laitteet täytyy palauttaa matkapuhelinten historian suurimmassa takaisinvedossa.

Nyt kolme australialaista lentoyhtiötä on kieltänyt Samsung Galaxy Note 7 -matkapuhelinten lataamisen lennoillaan niiden aiheuttaman vaaran vuoksi. Qantas, Jetstar ja Virgin Australia kertoivat tehneensä päätöksen kieltämisestä itsenäisesti ilman viranomaisten ohjeistusta.

Vaarallisen älypuhelimen saa siis ottaa mukaan lentokoneeseen, mutta sitä ei saa kytkeä laturiin lentokoneessa. Räjähdykset ovat tapahtuneet, kun puhelin on ollut latauksessa. Aiemmin lentoyhtiöt ovat kieltäneet muun muassa hoverboard-laitteiden tuomisen lentokoneisiin niin ikään räjähdysvaaran vuoksi.

Samsungin uutuuspuhelimen oli määrä saapua Suomen markkinoille syyskuun alussa. Pitkään odotetussa Galaxy Note 7 -laitteessa on muun muassa käyttäjän hänen silmistään tunnistava infrapunaskanneri ja huipputurvallinen Secure Folder -kansio.