Etelä-Savosta löytyi verisiä sieniä – näky kuin teuraspaikalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa eletään poikkeuksellisen erinomaista sienestyskautta. Sienestyskausi on alkanut aikaisin ja se tulee todennäköisesti jatkumaan pitkälle syksyyn. Etelä-Savossa kummasteltiin muutama viikko sitten verisiä sieniä.

Sienestäjien kannattaa kerätä koriin ainoastaan lajeja, jotka tunnistaa varmuudella syötäviksi. Pitkään sienestämistä harrastanut pariskunta törmäsi taannoin Joroisilla verisiltä näyttäviin sieniin. Facebookissa kuvan kanssa suoritettu tunnistusapu osoitti, että kyseessä on todennäköisesti joko ruosteorakas tai karvasorakas.

Karvasorakas on polttavan kirpeän makuinen, eikä sovellu syötäväksi. Sen pinnalle kohoaa punaisia pisaroita varhaisessa kasvuvaiheessa. Se muistuttaa suuresti ruosteorakasta, joka on kuitenkin mieto maultaan.

Kuva: Tarja Pulli
Kuva: Tarja Pulli