Nainen teki napanuorasta korun – upea vai oksettava?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Raskaana olevan naisen sisällä kasvava sikiö kiinnittyy napanuoran avulla tulevan äidin istukkaan. Ihmisen alulle elintärkeä napanuora kuljettaa ravintoa ja happea sekä poistaa pienokaisen kuona-aineet. Napanuora löytyy kaikilta nisäkkäiltä, ja se katkaistaan syntymisen jälkeen.

Ihmisen vatsassa oleva napa on napanuoran arpi. Vastikään äidiksi tullut Natalie Hoflin on julkaissut erikoisen kuvan Instagramissa, jossa hän esittelee oman lapsensa napanuoraa. Nainen on tehnyt kuivuneesta napanuorasta korun.

Napanuora on taivutettu sydämen muotoonsa heti synnytyksen jälkeen ja kuivatettu sen jälkeen. Hoflin hehkuttaa, että hänen mielestään on hämmästyttävää, että ihminen saa alkunsa yhden pienen elimen avustuksella. Napanuoran pituus on yleensä noin 50 senttimetriä.