Samsung esti kännykän lataamisen täyteen – ehkäisee puhelinten räjähdyksiä?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden odotetuimpiin älylaitteisiin kuuluvasta Samsung Galaxy Note 7 -puhelimesta paljastui taannoin vaarallinen ongelma. Maailmalta on kantautunut lukuisia tapauksia, joissa puhelinten akku on räjähtänyt latauksen yhteydessä.

Nyt Samsung on julkaisemassa Etelä-Koreassa asuvilla Galaxy Note 7 -käyttäjille päivityksen, jonka kerrotaan korjaavan ongelman. Päivityksen myötä puhelimen akkua voi ladata korkeintaan 60 prosenttiin. Associated Press -uutistoimiston mukaan päivitys julkaistaan 20. syyskuuta.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, tullaanko korjaava päivitys julkaisemaan myös Korean ulkopuolella. Yonhap News Agency -uutistoimiston mukaan Samsung on kuitenkin käynyt neuvotteluja eri operaattoreiden kanssa vastaavanlaisen päivityksen tuomisesta myös muissa maissa asuville Galaxy Note 7 -puhelimen omistajille.