Ranska kielsi muoviset kertakäyttöastiat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ranska haluaa olla maiden kärkijoukoissa taistelemassa ilmaston lämpenemistä vastaan. Nyt Ranskassa on ajettu läpi lakimuutos, jonka myötä tavalliset kertakäyttölautaset, -mukit ja aterimet poistetaan myynnistä kokonaan.

The New York Times -lehden mukaan uusi laki tuli voimaan viime kuussa, ja sen myötä kaikki tällä hetkellä myynnissä olevat kertakäyttöastiat tulevat poistumaan myynnistä kokonaan. Jatkossa Ranskassa myytävien kertakäyttöisten astioiden tulee olla täysin kompostoitavia.

Kompostoitavuuden lisäksi uusien lainmukaisten kertakäyttöastioiden tulee olla valmistettu ainakin osittain bioperäisistä raaka-aineista. Yritykset, joita uudistus koskee, saavat muutaman vuoden aikaa mukautua uuteen lakiin. Kaikki tuotteiden valmistusta koskevat muutokset tulee olla valmiina vuoden 2020 tammikuuhun mennessä.